سفارش تبلیغ
صبا ویژن

عوارض آفتاب چه زمانی بیشتر است؟

عوارض آفتاب چه زمانی بیشتر است؟

چه زمانی از روز شدت و عوارض آفتاب بیشتر است

قرار گرفتن در معرض نور آفتاب عامل ایجاد %90 سرطان های پوست است و بیش از 80 درصد از پیری پوست ناشی از آفتاب است که البته بستگی به طول موج نور تابیده، تواتر و دفعات قرار گرفتن در معرض نور، شدت نور آفتاب و میزان حساس بودن فرد دارد. تابش شدید نورآفتاب می تواند اثرات منفی کوتاه مدت و دراز مدتی را برای پوست به دنبال داشته باشد، تصریح کرد:مهم ترین اثر منفی کوتاه مدت نور خورشید، آفتاب سوختگی و گرمازدگی بوده و اثرات دراز مدت به صورت پیری پوست، چین و چروک، تجمع رنگدانه (لک پوستی) و انواع سرطان است. باور بر این است که بیش از 80 درصد از پیری پوست ناشی از تابش نور خورشید است.

اشعه ماورای بنفش خورشید که به سطح زمین می رسد، از دو طیف A و B تشکیل شده که هر دو طیف می تواند منجر به بروز عوارض نامطلوبی شود. به عنوان مثال طیف B در کوتاه مدت آفتاب سوختگی و در دراز مدت سرطان های پوست را به دنبال دارد و طیف A می تواند منجر به برنزه شدن پوست، ایجاد مواد آسیب رسان در پوست و در نتیجه آسیب به سلول ها، عروق و بافت ها، سرکوب سیستم ایمنی، واکنش های حساسیت نوری و درماتوزهای تابشی شود.

یک متخصص پوست و مو گفت:آفتاب یکی از مهم ترین عوامل محیطی و فیزیکی است که روی پوست افراد اثر می گذارد. اما این تاثیر زمان هایی از روز بیشتر است. به افراد توصیه می شود در ساعات 10 صبح تا چهار بعدازظهر که شدت آفتاب زیاد است در معرض آن قرار نگیرند.

آفتاب

عوارض آفتاب در ساعات 10 تا 4 بعدازظهر بیشتر است

وی با بیان اینکه ایجاد آفتاب سوختگی و کک و مک در فصل تابستان که زاویه آفتاب قائم تر و طولانی تر است، شدت بیشتری دارد، اضافه کرد:افرادی که به علت های خاصی در آفتاب قرار می گیرند باید مراقبت های بیشتری از پوست داشته باشند.

این متخصص پوست و مو با بیان اینکه عوارض فوری و آنی آفتاب سوختگی، قرمزی و التهاب و خشکی پوست است که بیشتر در پوست های سفید و مایل به سفید بروز می کند، افزود:برنزه شدن پوست در افرادی که سبزه تر هستند، بروز می کند.

ایجاد لک، کک و مک، خال، سرطان های پوستی و پیرپوستی از دیگر عوارض قرار گرفتن در زیرنور شدید خورشید است. آفتاب دورنگی روی پوست (لکه های روشن و تاریک) ایجاد می کند که لکه های سفید پوست اصلی و لکه های تیره بر اثر آفتاب سوختگی است.

وی اضافه کرد:به افراد توصیه می شود در ساعات 10 صبح تا 4 بعدازظهر که شدت آفتاب زیاد است در معرض آن قرار نگیرند و با پوشش فیزیکی(کلاه، چتر، دستکش) و لباس های آستین بلند و مناسب بیرون آیند. همچنین نیاز است از کرم های ضدآفتاب با دز کافی استفاده شود؛ چراکه محافظ خوبی است به شرطی که افراد زیاد در معرض نور خورشید قرار نگیرند.

 آفتاب

آفتاب در برخی از ساعات روز خطرناک است

این متخصص پوست و مو افزود:افرادی که دارای پوست های چرب هستند از ضدآفتاب فاقد چربی و افرادی که دارای پوست های خشک هستند از کرم های دارای چربی استفاده کنند. برای محافظت از پوست در مقابل نور خورشید نیاز است هر دو ساعت یک بار کرم ضدآفتاب استفاده کرد.

وی با تاکید بر اینکه چنانچه افرادی عادت به استفاده از کرم های آرایشی دارند، نیاز است قبل از استفاده از این کرم ها، کرم ضد آفتاب بزنند، گفت:مارک و کشور سازنده کرم های ضد آفتاب مورد توجه نیست، بلکه کرم هایی که دارای استاندارد و مجوز لازم از وزارت بهداشت بوده مورد تایید هستند.

http://www.portalekhabar.com/%D8%B9%D9%88%D8%A7%D8%B1%D8%B6-%D8%A2%D9%81%D8%AA%D8%A7%D8%A8-%DA%86%D9%87-%D8%B2%D9%85%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D8%A8%DB%8C%D8%B4%D8%AA%D8%B1-%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D8%9F/